Durescom

Bestaat HR nog in 2034?

Op 23 mei 2024 vierden wij ons 10-jarig jubileum; wat een toffe dag was dit met onze klanten, (oud) collega’s en vrienden van Durescom! Na het vieren en stilstaan bij deze mooie mijlpaal, is dit natuurlijk ook het moment om vooruit te kijken. Hoe zal de wereld van HR er op ons 20-jarig jubileum uitzien? Stel je voor: het is het jaar 2034. De wereld van Human Resources heeft een metamorfose ondergaan. Laten we eens een kijkje nemen in de glazen bol en zien waar Durescom over 10 jaar zou kunnen staan, in een wereld die gekenmerkt wordt door voortdurende verandering en innovatie.

Een opvallende verschuiving die we hebben waargenomen is het langzame vervagen van de traditionele rol van de HR-generalist. In een tijdperk waarin specialisatie en technologische vooruitgang de boventoon voeren, zien we een grotere behoefte aan diepgaande expertise op specifieke gebieden binnen HR. Uitdagingen op thema’s als verzuim, cultuur, ontwikkeling en werkplezier/arbeidsrelaties zullen de komende jaren toenemen of blijven. Wat betekent dit voor Durescom? 

Ontwikkeling en HR-analytics

Wel, wij omarmen deze veranderingen en blijven onszelf en de collega’s ontwikkelen in kennis en productlijnen. Zo willen wij ons verder ontwikkelen op het gebied van mensgerichte HR rollen zoals: coaching en mediation. We geloven dat deze diensten van onschatbare waarde zullen zijn voor organisaties die streven naar een gezonde en productieve werkomgeving. Door middel van individuele coaching en effectieve conflictbeheersing kunnen wij bijdragen aan het verbeteren van de algehele tevredenheid en prestaties van werknemers.

Bovendien zien we een toenemende nadruk op HR-analytics en gegevens gestuurde besluitvorming. Met de komst van AI, is het vermogen om waardevolle inzichten te halen uit HR-gegevens nog essentiëler voor HR-professionals. Niet alleen uit de standaard platte onderzoeken zoals een MTO, maar vooral ook inzichten de onderliggende oorzaken van de signalen die medewerkers aangeven. Durescom staat klaar om onze klanten te begeleiden bij het benutten van de kracht van gegevens om betere beslissingen te nemen en hun organisaties te laten groeien.

Cultuurveranderingen

Ook zullen door de veranderingen in onze samenleving in toenemende mate de vraag gesteld worden ‘Mijn medewerkers zijn niet meer zoals vroeger, hoe moet ik hiermee omgaan?’. Om als organisatie te kunnen blijven voortbestaan, zal het meebuigen en veranderen als organisatie nodig zijn. Daarnaast zal het bedenken van creatieve oplossingen m.b.t. personeel nodig zijn om als organisatie voort te bestaan. De cultuurveranderingen die organisaties doormaken door het snel opeenvolgen van veranderingen en de veranderingen met betrekking tot personeel, is wat steeds vaker zal voorkomen. Het meenemen en ontwikkelen van medewerkers is dan ook wat noodzakelijk is om als organisatie voort te bestaan. Hoe je al organisatie hiermee om kunt gaan om weer tot een gezonde bedrijfsvoering te komen is wat Durescom voor onze klanten wil gaan betekenen.

Verzuim

Een andere belangrijke verschuiving die we zien, is op het gebied van verzuimmanagement. Het traditionele model met een arbodienst is niet langer houdbaar in een tijd waarin duurzame inzetbaarheid steeds belangrijker wordt. Om nog maar niet te spreken van de lange wachttijden die steeds meer ontstaan binnen de arbodienstverleners. Durescom staat klaar om deze uitdaging aan te gaan door innovatieve oplossingen te bieden die niet alleen gericht zijn op het behandelen van verzuim, maar ook op het voorkomen ervan en het bevorderen van de algehele gezondheid en productiviteit van werknemers. Met andere woorden, klopt je visie nog met je beleid en andersom? Wat is nou de echte analyse op je verzuim? Dus niet alleen de cijfers, maar waar komt het vandaan en hoe kan je het voorkomen?

MKB

Durescom zal de komende jaren, en dus ook in 2034, voor haar klanten klaar staan en hen helpen met deze HR-uitdagingen. Niet alleen met de diensten, maar vooral ook met onze passie, proactiviteit en commitment. Durescom blijft zich inzetten voor het leveren van maatwerk oplossingen die waarde toevoegen aan organisaties van elke omvang en in elke sector.

Echter, de echte kracht van Durescom ligt niet alleen in onze producten en diensten, maar misschien juist wel in onze passie voor het helpen van MKB-bedrijven. Ellen is vastberaden om elke MKB-ondernemer de ondersteuning te bieden die ze verdienen. Door het opbouwen van persoonlijke relaties en een grondig begrip van de complexe wet- en regelgeving, streven wij ernaar om praktische oplossingen te bieden die onze MKB-klanten écht helpen te gedijen in een voortdurend veranderende zakelijke omgeving.

Terwijl we vooruit kijken naar de komende 10 jaar, is één ding duidelijk: de toekomst van HR zal worden gevormd door innovatie, specialisatie en een diepgaand begrip van de menselijke dimensie van werk. Durescom staat klaar om deze uitdagingen aan te gaan en onze klanten te blijven ondersteunen bij het bereiken van hun doelen en het creëren van een positieve en productieve werkomgeving voor iedereen!

Plaats een reactie