Durescom

8

SLIM subsidie

De SLIM subsidie heeft als doel om het leren en ontwikkelen binnen het MKB vanzelfsprekend te maken. Dat wil zeggen dat er binnen de onderneming meer ruimte is voor de ontwikkeling van de organisatie en de medewerkers. Nu klinkt dit misschien erg breed, maar dat komt omdat de subsidie relatief breed inzetbaar is. 

Wat valt er onder de SLIM subsidie?

Als werkgever kun je voor 4 verschillende activiteiten subsidie aanvragen:

  • Doorlichting van de onderneming uitmondend in een opleidings- of ontwikkelplan, gericht op de scholingsbehoefte vanuit organisatie perspectief;
  • Loopbaan- of ontwikkeladviezen;
  • Een methode in de onderneming die werknemers in het bedrijf stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen tijdens het werk;
  • Bieden van een praktijkleerplaats in de derde leerweg.

Is dit nog altijd een beetje vaag? Denk dan bijvoorbeeld aan een leiderschapstraject voor een manager die heel goed is in zijn werk, maar nog niet helemaal de leiderschapskwaliteiten heeft die je misschien zou willen. Zo kan een manager soms scholing gebruiken op het gebied van delegeren of het coachen van de medewerkers van zijn afdeling. Of, soms ben je als onderneming op zoek naar een manier om jouw mensen binnen te houden. Je herkent talent, maar weet niet goed wat te doen om ze uit te dagen en ze ook echt de ruimte voor groei en ontwikkeling te geven die ze verdienen. Het laten uitvoeren van een scan om deze mogelijkheden te onderzoeken, en het opstellen van een plan om je medewerkers te laten ontwikkelen kunnen ook vallen onder de SLIM-subsidie. 

 

Stel, jij wilt als werkgever hier gebruik maken, hoe kan Durescom je dan helpen?

Durescom kan het hele proces uit handen nemen! Ook als je nog niet helemaal zeker weet wat je wilt, kunnen we de mogelijkheden met je bespreken. Neem gerust contact met ons op om te sparren.

Stap één is een kennismakingsgesprek. Tijdens dat gesprek bekijken we waar de hulpvraag ligt. Als de ondernemer dit zelf niet helemaal helder heeft, hebben wij een aantal vragen waarmee we dit concreter kunnen maken. We kunnen dan ook in kaart brengen wat precies onder de SLIM-subsidie valt en onder welk(e) onderdeel(en) het plan geschaard kan worden.

Daarna maken we een plan. Het begint met een nulmeting, (online) vragenlijst en eventuele interviews. De resultaten van deze meting, vragenlijst en interviews worden verwerkt in een adviesrapport. In dat rapport bekijken we de wensen van de organisatie en leggen we de mogelijkheden binnen de SLIM-subsidie uit.

Let wel, de SLIM subsidie kan aangevraagd worden vanaf 1 september tot vóór 28 september 2023.

Wil je meer informatie over onze consultants en wat zij voor jouw bedrijf kunnen betekenen op het gebied van ontwikkeling?

Stefan Arp

Productmanager MKB
Meer weten of vrijblijvend sparren over de mogelijkheden? Neem contact met mij op!

Durescom BV

Utrechtseweg 223-E
3818 EE Amersfoort
info@durescom.nl
088-031 38 60

KvK-nummer: 61052701