Durescom

Werkdrukscan

Benieuwd naar de werkdruk en psychosociale arbeidsbelasting (PSA) binnen jouw bedrijf? Werkdruk is een veelbesproken thema in verschillende sectoren en veel organisaties zijn bezig met dit vraagstuk. Via een grondig onderzoek krijg je als werkgever inzicht in de werkdruk binnen jouw organisatie en de onderliggende oorzaken. Is het hoofdzakelijk gerelateerd aan beschikbare middelen zoals tijd, ondersteuning en kennis, of spelen individuele draagkracht en belastbaarheid een rol? Ontdek dit met behulp van onze Werkdrukscan.

Thema's voor het onderzoek

De werkdrukscan begint met een online vragenlijst die verschillende belangrijke thema’s behandelt. Denk hierbij aan werkdruk, ongewenst gedrag op de werkvloer en autonomie. Hiermee verkrijg je waardevolle inzichten in de situatie binnen jouw organisatie. Na het onderzoek ontvang je een rapportage met een heldere conclusie en concrete aanbevelingen. Deze rapportage vormt een solide basis om een gedegen plan van aanpak te creëren. Bovendien kunnen we op maat gemaakte ondersteuning bieden bij de uitvoering van dit plan, indien gewenst. Ons doel is niet alleen om je bewust te maken van de werkdruksituatie, maar ook om je te voorzien van de benodigde tools om effectieve actie te ondernemen. Samen kunnen we de werkomgeving verbeteren en een positieve verandering stimuleren.

Thema’s die aan bod (kunnen) komen bij een werkdrukscan zijn:

Werkinhoud
Psychosociale arbeidsbelasting
Werkcontext
Zelfstandigheid
Individuele factoren

Soorten onderzoek

Er zijn diverse varianten van een werkdrukscan. Vanuit Durescom bieden wij altijd maatwerk: wij adviseren dat wat het best past. We vinden het daarnaast belangrijk dat het onderzoek energie geeft, daarom zijn al onze vragen kort en positief geformuleerd. Hieronder staan twee veelvoorkomende varianten van de werkdrukscan. Deze varianten kunnen ook in combinatie met elkaar gebruikt worden.

Werkdrukscan

Met de online werkdrukscan worden onder andere de thema’s werkdrukbeleving, zelfstandigheid en autonomie behandeld:

PSA Meting

Met de PSA meting worden de relevante thema’s van de psychosociale arbeidsbelasting (PSA) gemeten. Onder andere worden de thema’s werkdruk, cultuur en ongewenste omgangsvormen behandeld.

Hoe ziet een samenwerking eruit?

Ontdek wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen

Wil je meer inzicht in de werkdruk van je medewerkers? Laat dan een werkdrukscan uitvoeren door een van onze specialisten,

Ons uiteindelijke doel is om jou niet alleen inzicht te bieden, maar ook praktische middelen aan te reiken waarmee je samen met jouw medewerkers daadwerkelijk verbeteringen kunt realiseren binnen jouw organisatie. We streven ernaar om je te voorzien van waardevolle instrumenten om jouw bedrijf te versterken en een positieve verandering te stimuleren.

Stefan Arp

HR ANALYTICS & PROJECTMAMAGEMENT
Meer weten? Of vrijblijvend sparren over de mogelijkheden? Neem contact met mij op!

Durescom BV

Utrechtseweg 223-E
3818 EE Amersfoort
info@durescom.nl
088-031 38 60

KvK-nummer: 61052701