Durescom

Onderzoek
Cultuur & Tevredenheid

In een organisatie komt cultuur tot leven door het gedrag en de interacties van mensen. Het is wat ze doen en zeggen, de handelingen en woorden die de sfeer en dynamiek binnen teams vormen.

Ben je klaar voor een dieper inzicht in jouw organisatiecultuur? Sta je open om aan de slag te gaan, bepaalde cultuuraspecten te versterken of zelfs te veranderen? Bij ons is organisatiecultuur allesbehalve vaag of zweverig. Geen ingewikkelde terminologie, geen abstracte begrippen waar je alle kanten mee op kunt. Dat is niet onze aanpak! Wij maken organisatiecultuur tastbaar en concreet. Voor jou, je leidinggevenden en medewerkers. Sterker nog, we helpen jullie om zelf te observeren en te begrijpen wat er binnen jullie organisatiecultuur speelt.

Wanneer is dit belangrijk om te onderzoeken?

Cultuur binnen een organisatie wordt vaak gezien als iets dat er gewoon is, ontstaan door de mensen die er werken. Maar het is meer dan dat. Er zijn situaties waarbij het extra belangrijk wordt om te onderzoeken wat de bedrijfscultuur is en waar deze door wordt beïnvloed. Door inzicht te krijgen in de cultuur van een organisatie, kunnen leiders beter begrijpen hoe ze de sfeer en dynamiek binnen teams kunnen vormgeven en hoe ze effectiever kunnen samenwerken. Maar wanneer is het precies belangrijk om dit te onderzoeken en hoe doe je dit eigenlijk? Dat is waar onze aanpak komt kijken. Laten we eens kijken naar enkele van die cruciale momenten:

  • Bij fusies of verandertrajecten: Cultuurversmelting na een fusie of het stimuleren van een gewenste verandering vereist diepgaand inzicht in de bedrijfscultuur.

  • Bij meldingen van grensoverschrijdend gedrag of integriteitskwesties: Cultuur speelt een cruciale rol bij het aanpakken en voorkomen van dergelijke problemen.

  • Bij hoog personeelsverloop of verzuim: Een gezonde cultuur kan bijdragen aan betrokkenheid en welzijn, wat op zijn beurt personeelsverloop en verzuim kan verminderen.

  • Bij roddelen en klagen zonder actie: Wanneer roddelen en klagen de overhand krijgen zonder dat er actie wordt ondernomen, is het tijd om de bedrijfscultuur onder de loep te nemen.

Soorten onderzoek

Als organisatie zijn er twee mogelijkheden wat betreft een onderzoek naar cultuur en tevredenheid. Vanuit Durescom bieden wij altijd maatwerk: wij adviseren dat wat het best past. We vinden het daarnaast belangrijk dat het onderzoek energie geeft, daarom zijn al onze vragen kort en positief geformuleerd. 

Basis onderzoek

Ontdek de kracht van onze online scan voor het meten van cultuur, sfeer en eventuele ongewenste omgangsvormen binnen jouw organisatie.

Verdiepend onderzoek

Ontdek de kracht van onze uitgebreide aanpak: een diepgaande online scan voor cultuur en tevredenheid, gecombineerd met persoonlijke 1-op-1 gesprekken met de vertrouwenspersoon. Dit biedt medewerkers niet alleen de kans om inzicht te krijgen, maar ook om hun persoonlijke ervaringen te delen.

Hoe ziet een samenwerking eruit?

Ontdek wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen

In de wereld van organisaties is het gezegde ‘meten is weten’ van onschatbare waarde. Ons cultuur- en tevredenheidsonderzoek tilt het meten van cultuur en tevredenheid naar een nieuw niveau, waardoor het een naadloze en waardevolle ervaring wordt. Krijg direct inzicht en grip op de kernaspecten van jouw organisatie.

Wat ons onderzoek biedt:

  • Diepgaand inzicht
  • Tastbare resultaten
  • Gerichte actiemogelijkheden
  • Duurzame cultuurverandering

Neem vandaag nog de eerste stap naar een betere werkomgeving. Ervaar de transformatie die mogelijk is door middel van cultuur- en tevredenheidsonderzoek. Neem contact met ons op voor verdere informatie of een vrijblijvend gesprek. Laten we samen aan de slag gaan en positieve verandering realiseren.

Stefan Arp

HR ANALYTICS & PROJECTMAMAGEMENT
Meer weten? Of vrijblijvend sparren over de mogelijkheden? Neem contact met mij op!

Durescom BV

Utrechtseweg 223-E
3818 EE Amersfoort
info@durescom.nl
088-031 38 60

KvK-nummer: 61052701