Durescom

Durescom, de P&O Professionals

Durescom staat voor een duurzame, resultaatgerichte aanpak met commitment, op het gebied van in-, door- en uitstroom van personeelsbeleid. Wij onderscheiden ons door een doortastende HRM-aanpak, zijn actief in heel Nederland en hebben ervaring binnen een grote variëteit aan sectoren en branches.

We bieden P&O op operationeel, tactisch en strategisch niveau op het brede palet van de HR-Cyclus. Wij hebben alles hiervoor in huis! Bovendien staan wij te allen tijde graag stand-by en zijn wij op afroep inzetbaar door middel van een abonnement. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op!

Onze kennisgebieden

Externe Vertrouwenspersoon

Als externe vertrouwenspersoon zijn wij een onafhankelijke partij waar medewerkers kunnen aankloppen. Door onze jarenlange ervaring en expertise weten we precies hoe te handelen en hoe we het gevoel van veiligheid binnen de organisatie kunnen vergroten.

Talent Development

Zijn jullie klaar om een strategisch ontwikkelplan voor de mensen binnen jullie organisatie op te stellen, maar weet je niet waar te beginnen? Dan helpen wij jullie graag verder.

MKB Advies

Binnen onze MKB advies dienstverlening, nemen wij graag verschillende HR-taken uit handen voor het MKB. Van dagelijkse werkzaamheden tot het zijn van een sparringpartner of het uitvoeren van verschillende scans.

Duurzaam Inzetbare Organisatie

Als organisatie is het streven natuurlijk dat medewerkers goed en gemotiveerd hun werk (blijven) doen. Zodat ze nu en op de lange termijn waarde blijven leveren aan de organisatie en ook zelf dit zo te ervaren. Wij helpen jullie hier graag bij!

HR-Analytics & Project Management

Begeleiding bij belangrijke, afdeling overstijgende HR-vraagstukken. Denk hierbij aan reorganisaties, harmonisaties, overnames, optimaliseren van werkprocessen, strategische personeelsplanning of een combinatie van dit alles.

Interim Management & HR-Verzuim

Als organisatie heb je soms extra capaciteit nodig op het gebied van HR. Om een specifieke situatie te begeleiden, om ziekte of verlof op te vangen of om een bepaald project op te zetten. Durescom helpt je graag om deze extra capaciteit op te vangen.

Onze mensen

Blogs & Whitepapers

Duurzaam Inzetbare Organisatie

PSA Checklist

Is de psychosociale arbeidsbelasting (PSA) van je medewerkers een aandachtspunt binnen jullie organisatie?  Medewerkers ervaren bijvoorbeeld stress die werk gerelateerd is, omdat ze worden gepest, er gebrek aan vertrouwen is in hun leidinggevende of omdat er gebrek aan vertrouwen is in de organisatie. Jij, als werkgever, bent verplicht om je medewerkers een veilige werkplek te

Lees meer »
Externe Vertrouwenspersoon

Geen ongewenste omgangsvormen is goed nieuws! Of toch niet?

Jaarlijks komen wij bij onze klanten aan tafel om de jaarrapportage aangaande de ongewenste omgangsvormen meldingen te bespreken en horen wij geregeld de reactie, geen meldingen, wat fijn! Maar dit is eigenlijk niet zo positief als je zou denken. Wil je dit whitepaper ontvangen? Vul dan hieronder je naam en e-mailadres in, je ontvangt het

Lees meer »
Duurzaam Inzetbare Organisatie

Even Voorstellen: De RADI’s van Durescom

Duurzame inzetbaarheid (DZI) is een thema dat vaak op tafel ligt voor de Consultants van Durescom. Zoals je van ons gewend bent, combineren we theoretische kennis graag met onze eigen ervaringen uit de praktijk. Graag laten we je nader kennis maken met onze specialisten op dit terrein! Om meer kennis toe te kunnen voegen op

Lees meer »
Interim Management, HR & Verzuim

Karlijn aan het woord

Met Durescom mogen wij aan veel mooie projecten werken bij onze klanten. Een van deze projecten was een HR-interim project bij Hago Rail Service. Er gingen in een korte tijd twee HR-adviseurs weg waardoor zij behoefde hadden aan niet één maar twee interim HR Consultants.  Bram Metsers, HR Manager Hago Rail Services: In de afgelopen

Lees meer »
HR-Analytics & Project Management

Verzuimanalyse – Wat heb je hier aan als organisatie?

Wil jij de inzetbaarheid van de medewerkers structureel vergroten? Of is het streven om de organisatie meer toekomstbestendig te maken? Of is het verzuim binnen de organisatie hoog en wil je hier constructief mee aan de slag gaan?  Allemaal vragen die een gedegen analyse van de verzuimdata rechtvaardigen. Een dergelijke analyse vormt een onmisbaar onderdeel

Lees meer »
Duurzaam Inzetbare Organisatie

Wat kan ik als organisatie met Duurzame inzetbaarheid?

Duurzame inzetbaarheid is een container begrip wat raakvlakken heeft met verschillende thema’s binnen de organisatie. In de basis is het ervoor zorgen dat iedereen binnen een bedrijf op de juiste plek zit en daar gezond en gemotiveerd zijn werk kan blijven doen. Een afdeling die niet presteert zoals voorheen, een hoog verloop, veel (langdurig) verzuim.

Lees meer »